sâmbătă, 9 noiembrie 2019

asztăzi avem o călătorie în SUDUL ITALIEI cu SPECIMEN TEATRO

SAMBATA 9 NOIEMBRIE de la 19:30 
vom avea muzică veche din sudul Italiei cu : 
SPECIMEN TEATRO
CĂLĂTORIE ÎN JURUL TARANTELLEI 
Concertul propune repertoriul Cantaretilor și Muzicienilor din regiunile din sudul Italiei, autentici depozitari si vechi martori ai patrimoniului muzical și al tradițiilor culturale. 
Din bogatul repertoriu de cântece de dragoste, cântece narative, serenade, întrepătrunse de „ritmuri și dansuri de petrecere”, se desprinde TARANTELLA. Concertul este o călătorie prin intermediul Tarantellei cuprinzând Pizzica, Trantele și Tamuriate ce se regăsesc în Puglia, Molise, Sicilia, Calabria si Campania.
Grupul SPECIMEN TEATRO e coordonat de Salvatore Gervasi (muzician, regizor, autor teatral) și Mariella Salierno (solista vocala și coregrafa), alături Letizia Gervasi (muzician) și cu participarea extraordinara a lui Nicola GENNACHI (muzician). 
SPECIMEN TEATRO este o companie istorică din Salento (Puglia) ce a reușit să creeze, în aproximativ treizeci de ani, cu inițiativele sale, o punte de legătură între alte entități din Europa și din Bazinul Mediteranean cu cea Salentină. 
SPECIMEN a colaborat cu protocoalele de schimb Italia-Europa din 1988, cu programele Comisiei Europene: Comenius, Inițiativele pentru tineret, Tineretul pentru Europa. Astefl în 1994 a început colaborarea cu SCAT Concret - Studio 24 din București. Din 1996 până în 2000, cele două entități artistice au inițiat și derulat la Lecce și București CURTEA COMEDIANȚILOR, un proiect de cercetare teatrală asupra muzicii vechi și tradiționale și a teatrului medieval și de „commedia dell’arte”. 
Din 1996 participă la proiecte importante: regăsindu-se în Banca de date UNESCO din Paris cu Proiectul „Menhir d’Identità” pentru salvgardarea megalitilor din Salento, în 2000 în Proiectul URBAN, Lecce și comunitățile din afara UE, din 2007 în Programul UNESCO Săptămâna Educației pentru Dezvoltare Durabilă, mai târziu în Asociația națională PICCOLI MUSEI, MEDIOEVALIA NEL BORGO, în sfârșit în Programul HOSPITAL VILLAGES al Asociației Naționale a AUTORITĂȚILOR AUTENTICE DIN ITALIA. 
SPECIMEN a participat la festivaluri și expoziții organizate în Franța, România, Elveția, Regatul Unit, Tunisia, Spania și Grecia. De menționat că în acest an a participat la ediția a 26-a a Festivalului SIGHIȘOARA MEDIEVALĂ, festival la care a mai participat și în anul 2000, la cea de a 20-a ediție a Curții Comedianților și la Festivalul ZILELE MEDIEVALE ALE BĂLGRADULUI
Componența actuală

- SALVATORE GERVASI – Chitara, Voce, Percuții 

- MARIELLA SALIERNO – Voce, Tamburine, Nachere 

- LETIZIA GERVASI – Chitară, Liră Calabreză, Chitară Batentă 

- NICOLA GENACHI – Acordeon



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu