duminică, 10 noiembrie 2019

A treia zi la Mica Saptamana de Muzica Veche - TRUVERII

DUMINICĂ 10 NOIEMBRIE de la 19:30 
vă veți întâlni cu muzica medievală și tradițională din Europa secolelor XIII - XIX în interpretarea grupului
TRUVERII. 
Grupul de muzică medievală și tradițională TRUVERII este un grup de muzică vocal instrumentală ce readuce în atenția publicului melodicitatea și bucuria muzicii evului mediu, cât și prospețimea și originalitatea ritmurilor tradiționale din diferite zone ale Europei. 
Spectacolele Truverii-lor sunt o călătorie muzicală, un “Peregrinatio” de-a lungul secolelor prin întreaga Europă, în care publicul călător are ocazia să se întâlnească cu ritmuri din Transilvania, cu cântece închinate Sfintei Marii din secolul XIII din culegerea “Cantigas di Santa Maria” de Alfonso al X-lea sau “Libre Vermell de Montserrat”, muzica trubadurilor care animau curțile medievale, dar și tavernele vremii, cu dansuri precum tarantella si pizzica din Sudul Italiei, dansuri din Estonia, povești de dragoste occitane, bretone și legende scandinave. 
Muzica lor transmite pofta de viața, umorul și voia bună ce animau burgurile medievale și serbările populare. Ceea ce fac Truverii este o recuperare și redescoperire a diversității culturale europene, muzica lor adresându-se tuturor oamenilor de la copil la bătrân indiferent de naționalitate sau condiții sociale. 
De la înființarea sa din 2002 grupul a susținut constant concerte în cadrul festivalurilor medievale din țară (Sighișoara, Suceava, Făgăraș, Mediaș, Râșnov, Brașov, Sibiu, Sebeş, Bistriţa, Alba Iulia, Hunedoara, Craiova, Tg. Neamţ, Oradea, București, Iași, Turnu Severin, Medgidia), în cadrul stagiunilor Casei de Cultură a Studenților si Muzeului National al Satului din București, în cadrul Programului „Curtea Comedianților - Atelierul European de Artă Medievală, Renascentistă și Tradițională” sau “Mica Săptămână de Muzică Veche”, cât și în Portugalia (Lisabona, Beja, Amadoria), Italia (Venetia, Roma, Arezzo, Leverano), Luxemburg, Franța (Paris), Belgia (Bruxelles), Ungaria (Veszprem), Spania (Albacete), Turcia (Eskisehir), fie cu sprijinul Institutului Cultural Român și al Ambasadelor României, fie participând în festivaluri. 
        Actuala Componenta:

  • Mihai Serghei Todor – regizor – unul dintre initiatoiir Festivalului de Artă Medievală de la Sighișoara (1992) – primul de acest gen din ţară - , al “Curții Comedianților” (2000) – ajunsă la a XX-a ediție, al Festivalului “Mica săptămână de muzică veche” (2006) – ajunsă la a XI-a ediție, al Companiei de artă STUDIO 24 (1988), al grupului TRUVERII (2002), lider, instrumente de suflat, percuţii, voce, simphonia 
  • Carmen Mărunțelu – sociolog – initiator al grupului TRUVERII (2002), voce, percutii, simphonia 
  • Ioana Manolache – muzician – membru TRUVERII (2014), violă, fidulă, rebec, voce, 
  • Alexandra Marinescu – student – membru TRUVERII (2014), bouzuky, voce 
  • Ionel Barac – actor – colaborator TRUVERII (2019), chitară
Este posibil ca imaginea să conţină: 4 persoane, persoane zâmbind, în aer liber

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu