duminică, 25 octombrie 2015

CIMPOIERII DIN TRANSILVANIA LA MICA SAPTAMANA DE MUZICA VECHE

29 octombrie, joi, 19:00
Casa de Cultura a Studentilor din Bucuresti
Sala MARE (etaj 2)
CIMPOIERII DIN TRANSILVANIA

Hunedoara
concert de muzica medievala si renascentista


Alin Bălescu – Cimpoi, blockflöte
Raul Ruszuly - – Cimpoi, blockflöte
Dorin Savulescu - – voce, irish bouzouky, tobe
Mircea Goian – , instrumente de percutie, toaca, fidula, managerul grupului

Grupul a fost înfiinţat de Mircea Goian împreună cu Cornel Jitariu în anul 2008 şi abordează muzica medievală şi tradiţională într-un mod original. Este un grup gândit şi realizat special pentru spectacolele care au loc în pieţele oraşelor sau în spaţiile libere de pe lângă cetăţi sau castele. 
 Repertoriul este ales din perioada anilor 1400 – 1650 şi prelucrat de membrii grupului, muzicieni care abordează muzica medievală cu convingerea că susţin atmosfera specială de la Castelul Corvinilor din Hunedoara. Lucrările sunt din Italia, Franţa, Irlanda, Anglia, Spania, Macedonia. 
Cimpoierii din Transilvania au concertat la Hunedoara, Deva, Sibiu, Bistriţa, Sighişoara, Râşnov, Mediaș, Cisnădie, Caransebeş, Făgăraș, Severin, Alba –Iulia, Sebeș, la Sighişoara din nou la nunta lui Flavius solistul trupei Hara, la Târgu Mureș, Bulci, Hossman, Sfântu – Gheorghe, Biertan, Săcele, Covasna, Feldioara, Bran, Brasov, Sighetu Marmației, Târgu Neamţ, Ardud, Suceava etc, dar si in Europa in Strasbourg si Belfort, Berlin, Germania.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu