joi, 4 noiembrie 2010

Mica Saptamana in imagini



Muzica tinuta vreme indelungata in catusele monodiei, isi vedea lanturile cedand si pe masura eliberarii, dadea la iveala noi, uimitoare posibilitati de expresie.
In perioada 26-29 octombrie, Sala Pod a Casei de Cultura a Studentilor Bucuresti  a fost locul de intalnire si de intoarcere in timp pentru zeci de spectatori. De-a lungul a patru zile, acestia au luat parte la un spectacol ce a insumat nu numai muzica ci si redescoperirea traditiilor acelor vremuri si asumarea culturii si identitatii europene, intr-o frumoasa calatorie in timp si spatiu, din secolul XIII pana in secolul XVIII si din Transilvania in Franta, Spania, Sudul Italiei, Irlanda, Estonia si Ungaria.
Publicul deosebit, eterogen, a  fost format din tineri, studenti, adulti, cu totii lasandu-se subjugati si condusi prin poarta in timp de catre grupul de muzica medievala TRUVERII, grupul de muzica medievala si renascentista DUO CONTINUO, formatia de muzica veche LYCEUM CONSORT si formatia vocal-instrumentala de muzica veche ANTON PANN.
Farmecul muzicii stravechi a fost readus cu ajutorul nenumaratelor instrumente : flaut, chitara, vioara, tamburina, dramba, viola da gamba, lauta, instrumente ale caror istorii le-au fost impartasite si spectatorilor.
Mica saptamana de muzica veche face parte din proiectul ARTA DE A FI SPECTATOR si va fi reluata cu siguranta anul viitor in primavara.
Anda Robescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu